همه چیز درباره هزار پله (کاسکاد) ارمنستان

هزار پله یا کاسکاد

هزار پله یا کاسکاد ارمنستان از جاذبه‌های بسیار زیبا و با شکوه این کشور محسوب می شود. هر ساله پذیرای مسافران و گردشگران بسیاری از نقاط مختلف دنیا است. در بازدید از مجموعه کاسکاد، راه پله بسیار بزرگی را مشاهده خواهید کرد که به دلیل زیاد بودن تعداد پله‌ها به هزار پله ارمنستان معروف شده است.

این مجموعه که در مرکز شهر ایروان قرار گرفته و خیابان مانیومنت را به پارک بسیار زیبای هافتناک پیوند داده است. در بازسازی‌های صورت گرفته برای هزار پله ارمنستان سیستم پله برقی نیز جهت گردشگرانی که شرایط و یا علاقه به بالا رفتن از پله را ندارند، تعبیه شده است.

در بازدید از فضای داخلی مجموعه هزار پله موزه هنری تحت عنوان کافسجیان را نیز مشاهده خواهید کرد. برای آشنایی بیشتر با تاریخچه و معماری هزار پله ارمنستان و همچنین کسب اطلاعاتی در خصوص دسترسی و موقعیت آن تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

معرفی و بررسی کاسکاد ارمنستان

 

آنچه سبب شده هزارپله ارمنستان یکی از جذاب‌ترین اماکن توریستی در دنیا به شمار آید، به چشم انداز بسیار زیبای شهر ایروان برمی‌گردد. با قرار گرفتن بر فراز این مجموعه قابل مشاهده است. به طوری که این بنا در کلیه ایام سال حتی در زمستان همواره مملو از توریست‌ و گردشگران بیشماری از اقصی نقاط دنیا است.

حتی در روزهای بارانی بالا رفتن از مجموعه کاسکاد لذت بخش است چراکه طبیعت منحصر به فردی از شهر ایروان را به نمایش می‌گذارد. قدمت مجموعه کاسکاد ارمنستان نزدیک به ۴۰ سال می باشد. در طول این مدت چندین بار مورد نوسازی و بازسازی قرار گرفته است.

با سفر به این منطقه نه تنها از چشم انداز دلفریب و شگفت انگیز هزار پله ارمنستان به وجد خواهید آمد بلکه معماری شاهکار آن نیز در چشم هر بیننده‌ای خیره کننده و بی‌نظیر خواهد بود.

بیشتر بخوانیم:  0 تا 100 معبد گارنی (دسترسی، تاریخچه و بهترین زمان سفر)

 

هزار پله یا کاسکاد

 

تاریخچه کاسکاد

 

نقطه عطف جهت ساخت کاسکاد به سال ۱۹۷۰ بر می گردد که اتحاد جماهیر شوروی بر این منطقه حکومت داشت. در این زمان الکساندر تامانیان به عنوان معمار ارشد ایروان اولین بار ایده احداث بنایی را داد. تا بدین صورت نقطه مرکزی شهر به ناحیه شمالی متصل گردد.

با اجرای این ایده پیوندی میان بخش مرکزی شهر با بخش مسکونی ایجاد می‌شد. اما این ایده نه تنها اجرا نشد بلکه رفته رفته به دست فراموشی سپرده شد. تا اینکه در اواخر دهه ۱۹۷۰ جیم توروسیان از دیگر معماران ارشد شهر ایروان بار دیگر ایده ایجاد این بنا را مطرح کرد.

معماری مورد نظر توروسیان در واقع ترکیبی با ایده تامانیان بود که بر اساس آن پیوند میان مرکز شهر و بخش شمالی آن به وسیله یک پلکان زنجیره‌ای و بزرگ از پلکان‌های درونی ایجاد می‌گردید. در نهایت احداث و ساخت این مجموعه در دهه ۱۹۸۰ آغاز شد. اجرای پروژه کاسکاد بارها به دلیل حوادثی از جمله زلزله ۱۹۸۸ و سرنگونی حکومت جماهیر شوروی ۱۹۹۱ متوقف گردید.

در سال ۱۹۹۱ با سقوط جماهیر شوروی ارمنستان به عنوان یک کشور مستقل شناخته شد اما به دلیل مشکلات بسیار اقتصادی پروژه ساخت کاسکاد ارمنستان تا سال ۲۰۰۲ به تعویق افتاد. در این زمان جرارد کافسجیان بنیانگذار خیریه کافسجیان در شهر ایروان بنای کاسکاد را افتتاح کرد و این مجموعه تبدیل به یکی از معروف‌ترین کانون‌های هنری در دنیا گردید.

مشخصات و معماری مجموعه کاسکاد

 

بنای کاسکاد دارای ۵۷۲ پله بوده و پهنایی در حدود ۵۰ متر دارد. ارتفاع این مجموعه برابر با ۳۰۲ متر است که از پایین‌ترین قسمت  تا بلندترین بخش آن را شامل می‌شود. همچنین ارتفاع کاسکاد تا بلندترین بخش بالکن آن در حدود ۴۵۰ متر است. بخش نیمه کاره این بنا نیز مساحتی برابر ۷۸ متر دارد. از جمله پروژه‌های در دست احداث مجموعه کاسکاد می‌توان به ساخت موزه‌ای بر فراز آن اشاره کرد که دارای نمای کاملاً شیشه‌ای خواهد بود.

بیشتر بخوانیم:  مناطق دیدنی شهر ترابزون (5 تا از جاذبه گردشگری آن)

بخش بیرونی هزار پله شامل فضای سبز بسیار زیادی می باشد. این فضا در مساحت‌های کوچک با گل‌های زیبا و رنگارنگ مزین شده‌اند. همچنین در این بخش مجسمه‌های زیادی در اشکال و طرح‌های مختلفی قرار دارند. یکی دیگر از جذابه های این مجموعه وجود مجسمه های زیبای آن می باشد.

اغلب مجسمه‌های فوق  از آثار مشهورترین و معروف‌ترین مجسمه سازان دنیا به جای مانده و دارای ارزش مادی و معنوی بالایی  هستند.‌ از جمله این مجسمه سازان می توان افرادی مانند بری فلاناگان اهل ولز، لین چادویک مجسمه ساز مشهور انگلیسی در قرن بیستم، جیومه پلنسا اهل اسپانیا، یاروسلاو بریختوا به همراه همسرش استانیسلاو لیبنسکی از جمهوری چک، فرناندو بوتیرو اهل کلمبیا و پل کاکس از انگلستان را نام برد.

 

هزار پله یا کاسکاد

 

بررسی موقعیت و دسترسی هزار پله ارمنستان

 

این مجموعه در شهر ایروان و در خیابان تامانیان قرار دارد. در فاصله ۶۵۰ متری از این مجموعه ایستگاه مترو یریتاسارداکان و در فاصله یک متری ایستگاه مترو تحت عنوان مارشال باقرامیان وجود دارد که می‌توانید برای رفتن به هزار پله ارمنستان از مترو استفاده نمایید. از دیگر اماکن معروف و دیدنی در اطراف این مجموعه می‌توان موزه دست نوشته‌های کهن تحت عنوان ماتناداران و تالار اپرای شهر را نام برد. از کاسکاد تا میدان جمهوری نیز در حدود ۱٫۶ کیلومتر فاصله است.

 

موقعیت مکانی کاسکاد

موزه هنر کافسجیان در مجموعه کاسکاد

 

در بازدید از مجموعه هزار پله یا کاسکاد حتماً سری هم به موزه هنر کافسجیان که در بخش داخلی این مجموعه قرار دارد نیز بزنید. در این موزه شما می‌توانید آثار هنرمندان معروف و به نام دنیا که در گالری‌های متعددی تقسیم بندی شده‌اند را مشاهده کنید. به عنوان مثال گالری شماره ۱ این موزه به آثاری در حوزه بلور و آبگینه سازی تعلق دارد. همچنین گالری عقاب و گالری کانجیان دارای کلکسیون‌های شخصی از افراد مشهوری مانند پوقوس هایتایان، روبرت الیباکیان و… است.

بیشتر بخوانیم:  0 تا 100 شهر یالوا ترکیه: آب و هوا، مسیر دسترسی و جاذبه های دیدنی آن

زمان بازدید از هزار پله ارمنستان

 

بازدید از مجموعه هزار پله ارمنستان رایگان بوده و در ۲۴ ساعت شبانه روز و کل ایام هفته امکان‌پذیر است. همچنین برای دیدن موزه هنر کافسجیان می‌توانید در روزهای جمعه، شنبه و یکشنبه بین ساعات ۱۰ صبح الی ۸ شب مراجعه نمایید. بخش‌هایی از موزه و قسمت داخلی کاسکاد رایگان بوده، اما برای بازدید از سایر بخش‌ها نیاز به تهیه بلیط است.

سخن پایانی

در این مقاله سعی شد یکی دیگر از باشکوه‌ترین و دیدنی‌ترین جاذبه‌های توریستی دنیا تحت عنوان هزار پله یا کاسکاد ارمنستان به شما عزیزان معرفی شود. هرچند که اغلب گردشگران فصل تابستان را برای دیدن از این مجموعه انتخاب می‌کنند اما هزار پله ارمنستان در تمامی ایام سال همواره دیدنی بوده و هیچگاه خالی از مسافر و توریست مشاهده نشده است. در این مطلب به معرفی بخشی از جذابه های گردشگری ارمنستان اشاره کردیم. شما عزیزان می توانید جهت بازدید از شهر ایروان و کشور ارمنستان با تیم فرنود گشت در ارتباط باشد. تیم مجرب ما آماده ارائه اطلاعات لازم به شما عزیزان در زمینه تور و هتل های خوب کشور زیبایی ارمنستان می باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همه چیز درباره هزار پله (کاسکاد) ارمنستان

هزار پله یا کاسکاد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
×